Mirka_84-pečenie_s_radosťou: Táto pizza je ľahká na strávenie, pretože cesto nie je kysnuté. Cesto je veľmi tenké a oriešková chuť Leerdameru sa dokonale kombinuje s čertstvou petržlenovou vňaťou.
Ingrediencie:
2 hrnčeky polohrubej múky 2 lyžice oleja 2 vajcia 1/2 prášku do pečiva 3 lyžice vody štipka soli 1 balenie paradajkového pretlaku 200 g syra Leerdamer čerstvá petržlenová vňať 150 g prerastanej slaninky oregano strúhanka maslo na vymastenie plechu
Postup:
Z múky, vajec, prášku do pečiva, oleja a vody urobíme redšie cesto. Plech vymastíme maslom a vysypeme strúhankou. Cesto nalejeme na plech a pečieme v predhriatej rúre pri 220°C asi 30 minút. Medzitým si pokrájame slaninku na malé kocky a spražíme ju.
Cesto pred dopečením vytiahneme z rúry von a nanesieme naň paradajkový pretlak, postrúhaný syr Leerdamer, opraženú slaninku a oregano. Čerstvú petržlenovú vňať umyjeme, nakrájame a ozdobíme. Pečieme v rúre ešte asi 10 minúť.