Pizza s Leerdamerom

27.04.2022

Recept pridal/a: Mirka_pečenie_s_radosťou: Táto pizza je ľahká na strávenie, pretože cesto nie je kysnuté. Cesto je veľmi tenké a oriešková chuť Leerdameru sa dokonale kombinuje s čertstvou petržlenovou vňaťou.

Ingrediencie:

2 hrnčeky polohrubej múky
2 lyžice oleja
2 vajcia
1/2 prášku do pečiva
3 lyžice vody
štipka soli
1 balenie paradajkového pretlaku
200 g syra Leerdamer
čerstvá petržlenová vňať
150 g prerastanej slaninky
oregano
strúhanka
maslo na vymastenie plechu

Postup:

Z múky, vajec, prášku do pečiva, oleja a vody urobíme redšie cesto. Plech vymastíme maslom a vysypeme strúhankou. Cesto nalejeme na plech a pečieme v predhriatej rúre pri 220°C asi 30 minút.
Medzitým si pokrájame slaninku na malé kocky a spražíme ju.

Cesto pred dopečením vytiahneme z rúry von a nanesieme naň paradajkový pretlak, postrúhaný syr Leerdamer, opraženú slaninku a oregano. Čerstvú petržlenovú vňať umyjeme, nakrájame a ozdobíme. Pečieme v rúre ešte asi 10 minúť.